2017-ben a MOL Tehetségtámogató Program keretében összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben az Új Európa Alapítvány kuratóriuma. A támogatottak között olyan tehetséges fiatalok szerepelnek, mint Pusztai Liza kardvívó és Milák Kristóf úszó.

Ismerkedjen meg a MOL Tehetségtámogató Program sportolóival részletesebben!

MOL Tehetségtámogató Program Sport 2017

Geiger Richárd (15) - vitorlázás (Budapest)

A Magyar Szörf Olimpiai válogatott tagja (U19). Hatszoros magyar bajnok, 2014-ben és 2016-ban is az Év Férfi Szörföse lett. 12 éves korában iratkozott be a Magyar Szörf Akadémiára, ekkor kezdett el versenyezni. 2014-ben 13 évesen megnyerte a Magyar Ifi Szlalom Bajnokságot (U21) és második lett a férfi felnőtt Magyar Szlalom Bajnokságban. A BIC Techno 293 osztályt U15-ben és U17-ben is megnyerte, 10 futamból 10-en győzött mind a két korosztályban. 2014-ben a Costa Brava-n megrendezett IFCA Szlalom Junior VB-n U15 kategóriában 3. helyezést szerzett. 2015-ben ismét magyar bajnok lett a Techno293-as osztályban. 2015-ben és 2016-ban is Magyar Bajnok U17-ben, valamint 2. helyen végzett az ifjúsági U21 szlalomban. A MOL TehetségtámogatóProgram Richárd szörfvásárlásában támogatja.

Milák Kristóf (17) - úszás (Tárnok)

5 éves kora óta úszik. 2011-től országos és nemzetközi versenyeken sorra nyerte az ezüst és arany érmeket. Többszörös országos bajnok, ifjúsági Európa-bajnok. A magyar úszósport nagy ígérete, igazi tehetség. Az ifjúsági EB-n nála két évvel idősebbek között tudott aranyérmet nyerni 200 m pillangón. 2016-ban a hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokság 200 méteres pillangó döntőjében ? tovább javítva egyéni rekordját ? 1:56,77-es időeredménnyel ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett. Többszörös korosztályos csúcstartó. 2017-ben készül a vizes VB-re és az USA-ban megrendezésre kerülő ifjúsági Olimpiára. 2017-től a MOL Tehetségtámogató Program Kristófot eszközvásárlásában segíti.

Pusztai Liza (16) - kardvívó (Budapest)

Liza nyolc éves korában kezdett el vívni, 2010 óta a BVSC-Zugló versenyzője. Első győzelmét bambi korosztályban nyerte 2013-ban. Különleges tehetségét bizonyítja, hogy 2013-tól 2015-ig három korosztályos egyéni és hat csapat OB aranyérmet szerzett. 2014-től folyamatosan kadet és junior válogatott, 2015-től Héraklész Bajnok kerettag. Mint a kadet országos ranglista vezetője, és a junior ranglista második helyezettje a 2016-os Kadet és Junior EB-n indult, és a kadet egyéni és csapatverseny megnyerésével kétszeres EB bajnok lett. 2017-ben megvédte bajnoki címét, és junior korosztályban pedig ezüstérmet szerzett. 2017 januárjában megnyerte élete első Junior korosztályú Világkupáját és a Kadet VB-n is aranyérmes lett. Jelenleg 18-szoros magyar bajnok különböző korosztályokban. Teljesítményének köszönhetően a felnőtt válogatott keretébe is bekerült, és részt vehetett a 2017-es Tbilisziben rendezett Európa-bajnokságon, ahol 16 évesen női kard egyéniben bronzérmet szerzett. Lizát 2016 óta a MOL Tehetségtámogató Program segíti felkészülésében.

Slihoczki Ádám (17) - kenu (Dunaújváros)

Ádám három év úszás után, 2010-ben kezdett el kenuzni a Dunaferr SE színeiben. Az első évben TC4-ben tanult és versenyzett, majd az életkorának megfelelő kategóriák következtek. Négy éve válogatott sportoló, többszörös magyar bajnok. 2016-ban az EB-n elért (3., 6.) helyezésével a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lett. 2016 szeptemberében öt aranyéremmel, valamint egy második helyezéssel a magyar válogatott legeredményesebb tagjaként zárta a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyét.

MOL Tehetségtámogató Program Sport Klasszis 2017

Nagy Péter (22) - birkózó (Vác)

7 éves kora óta birkózik, sokszoros magyar és diákolimpiai bajnok. 2009 óta a válogatott tagja. Péter az elmúlt öt évben az országos és nemzetközi versenyeken rendszerint az első három hely valamelyikén végzett. Szorgalma és kitartása példaértékű. 2015-ben a Junior VB-n 3. helyezést ért el. A birkózás révén hasonló sportágakban is rendszeresen sportol, mint például a sumo. 2015-től a Budapesti Gazdasági Egyetemen tanul. 2016-ban megnyerte az Egyetemi VB-t.

Az Új Európa Alapítvány jubileumi támogatottjai (2016)

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben: 2016, 2015, 2014, 2013; 20122011; 2010; 2009; 2008; 2007.

Minden támogatottunknak gratulálunk és további sikeres szereplést kívánunk!

Támogatott pályázók lsitája 2017
Támogatott pályázók listája 2016