2017. május 16.

Virtuózok: döntőre készülve

A május 26-i élő döntőben Nagy Zoltán Ferenc, a MOL Tehetségtámogató Program klarinétosa, valamint Kis Radu és Nyilas Gyöngyvér közül kerül majd ki a tinik korcsoportjának győztese, aki június 2-án az abszolút győztesi címért versenyezhet majd a Virtuózokban.

Az elődöntőbe három további MOL Tehetségtámogató Program által is segített fiatal művész került: Magyar Valentin (zongora), Kovács Bálint (blockflöte) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű). A válogatókon fellépett Kiss Márton zongoraművész, korábbi támogatottunk is. Mindannyiuknak gratulálunk!

A három korcsoport - kicsik, tinik és nagyok - válogatóit és elődöntőit felvételről láthatják a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik után a kicsik, majd a nagyok elődöntőiből is három-három versenyző mehet tovább a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

(A fotón Magyar Valentin, a MOL Tehetségtámogató Programn támogatottja látható.)