2018. február 23.

Valkusz Máté a férfi teniszezők bajnoka

A férfiaknál Valkusz Máté nyerte a BOK Sportcsarnokban megrendezett HE-DO fedett pályás tenisz országos bajnokságot.

A 19 éves játékos a fináléban Balla Pétert győzte le két játszmában. Valkusz Máté pályafutása első fedett ob-ját nyerte.

Valkusz Máté ötévesen kezdett el teniszezni. Tízéves kora óta korosztályos válogatott, sokszoros magyar bajnok. A nemzetközi szinten 2012-ben írta be a nevét a Nike Junior Tour Világdöntő megnyerésével. Számos nemzetközi tornagyőzelem fűződik a nevéhez. Párosban Európa-bajnoki címet szerzett, egyéniben 3. lett. Az ifjúsági olimpián az előkelő 5. helyen végzett. 2013 őszén az Európa legjobb nyolc korosztályos játékosát meghívó Tennis Europa Master Junior versenyén már első helyezett lett és ezzel az Európai Teniszszövetség 2013. évi ranglistáján átvette a vezetést. 2014-ben szintén ő lett Európa legjobb teniszjátékosa a korosztályában az Európa Teniszszövetség ranglistája alapján. A cím elnyeréséhez segítette Mátét, hogy megvédte Masters címét, az Európa-bajnokságon harmadik helyen végzett valamint az, hogy 46 mérkőzéséből 39 versenyt megnyert az év során. A fiatal tehetség az első, aki az U16-os korosztályban egymás után kétszer lett a kontinens legjobbja. 2016-ban fél évig a Junior világranglista 1. helyén állt. A magyar Davis Kupa csapat tagja.

Máté felkészülését 2012 óta a MOL Tehetségtámogató Program segíti.