2017. október 17.

Vadnai Benjámin ismét bizonyított japán vizeken

A MOL Tehetségtámogató Program 21 éves sportolója összesítésben 5. lett a Vitorlázó Világkupa japán futamán Gamagoriban. A fiatal versenyző a Laser Standard hajóosztály első futamában 14., a másodikban viszont a 2. helyen ért célba.

A riói olimpián is résztvevő fiatal magyar vitorlázó már idén szeptemberben is figyelemre méltó eredménnyel szerepelt Splitben a vitorlázók Laser hajóosztályának világbajnokságán: minden idők legjobb magyar szereplését produkálva 17. helyen végzett. Vadnai előtt korábban egyetlen magyar sem tudott a legjobb húszban végezni világbajnokságon ebben a hajóosztályban. Az eddigi rekorder - a 2013 óta Finndingiben szereplő - Berecz Zsombor volt, aki 2012-ban 24. lett .A spliti vb-n Vadnai Benjámin öccse, Jonatán 37. helyen zárt.

Benjámin pályafutását az optimist hajóosztályban kezdte, korosztályában éveken át nem talált legyőzőre. A korosztályos Európa-bajnokságon legfiatalabb versenyzőként a legjobb eredményt érte el. Laseres pályafutását 2010-ben kezdte, ahol magyar bajnok, magyar ranglista győztes, Európa-bajnok, Európa Kupa összetett 1. helyezett lett. 2011-ben Junior Prima Primissima díjat nyert elsőként a vitorlázók között. 2012-ben megszerezte, majd 2013-ban megvédte Magyarország első ifjúsági világbajnoki címét. Ezt követően átült az olimpiai Laser Standard hajóosztályba. 2014-ben a felnőttek között a középmezőnyben végzett. Az U21-es EB-n 17. lett. 2015-ben ismét magyar bajnok lett, világbajnokságon 3., Európa-bajnokságon 2. helyen végzett. 2016-ban a riói olimpián 33. lett. A válogatott tagja.

Vadnai Benjámin felkészülését 2011 óta a MOL Tehetségtámogató Program segíti.