2017. július 03.

Úszóink érmet szereztek az ifjúsági EB-n

A netánjai ifjúsági Európa-bajnokságon kitettek magukért fiatal úszóink. Az éremtáblázaton a magyar küldöttség huszonegy éremmel zárt az előkelő második helyen, köztük támogatott sportolóink is.

Holló Balázs 400 méter vegyesen, míg a női gyorsváltó 4x100 méteren diadalmaskodott korosztályos Európa-bajnoki csúccsal. Nem sokon múlt, hogy a két aranyból négy legyen, végül a MOL Tehetségtámogató Program két támogatottját, Németh Nándort és Milák Kristófot junior világ-, illetve Európa-csúccsal legyőzték. Németh Nándor 200 m gyorson, Milák Kristóf 100 m pillangón végzett a második helyen.

Leány gyorsváltónk, amely reggel mindössze a hetedik helyen jutott a 4x200 fináléjába. Estére aranyérmet hozott ebben a számban, köztük Gyurinovics Fanni támogatottunk is.

További pontszerző helyezések is születtek a záró napon, Németh Nándor 50 méter gyorson is közel járt a dobogóhoz, végül negyedik lett, Vécsei Réka ötödikként zárt 100 m mellen. A magyar küldöttség összesen tizenegy arany mellé nyolc ezüstöt, illetve két bronzot gyűjtött.