2017. június 21.

Új tér nyílt a Börzsönyben

A Biber Kulturális és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület Kóspallagon közösségi teret avatott fel, melyet iskolai közösségi szolgálatos diákok segítségével varázsolt újjá.

A Biber Egyesület és a falu önkormányzata által közösen szervezett programokon minden résztvevő megtalálhatta a neki való élményt.

Első lépésként a művelődési ház udvarán kialakított közösségi teret tették még otthonosabbá: a középiskolások segítségével színes virágokat ültettek az elkészült virágládákba. Ünnepélyesen átadták a KÖSZ! Program keretében elkészült padokat, virágládákat, amelyeket a közösségi szolgálatukat náluk végző középiskolások állítottak össze, festettek le és csiszoltak simára az önkéntesek segítségével az elmúlt hónapokban.

Hangszeres kísérettel közösen énekeltek, ezzel fel is avattuk a padokat. Ezután a művelődési ház és az iskola udvarát bejárva a gyerekek különféle állomásokon vettek részt: szélforgó, papírautó és rongylabda készült, kismotoros és biciklis akadálypályán száguldottak, arcfestésre jelentkeztek.

Az Egyesület lassan 15 éve folytat Kóspallag községben és környezetében kulturális, hagyományőrző és környezetvédelmi tevékenységet helyi szülők és pedagógusok közreműködésével. Három évvel ezelőtt kezdték el náluk a közösségi szolgálatot olyan középiskolás diákok, akik helyben laknak és már kisiskolásként részt vettek az általuk szervezett gyerek és családi programokban.

A Biber Egyesület munkáját 2015-től a KÖSZ! Program támogatja.