2017. június 23.

Triatlon arany és bronz a junior Európa-bajnokságon

A fiatal magyar triatlonosok nemcsak mix-váltóban kerültek dobogó legfelső fokára, de támogatottunk, Lehmann Csongor egyéniben is érmet szerzett Kitzbühelben.

A hétvégén rendezték meg az ausztriai kisvárosban a junior triatlon Európa-bajnokságot. A magyar küldöttség nem várt, szép sikereket ért el. Előbb a junior fiúk között a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja, Lehmann Csongor okos versenyzéssel, végig az élbolyban haladva bronzérmet szerzett.

Az olimpiai számok közé frissen bekerült mix-váltóban nem a magyar csapat számított esélyesnek, ennek ellenére a Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Soós Gergő, Lehmann Csongor összeállítású csapat végig az élbolyban haladt, az utolsó előtti Putnóczki Dorka már 20 mp előnnyel az élen fordulva adta át a „stafétabotot” a váltó utolsó tagjaként induló Lehmann Csongornak, aki nemcsak megtartotta, de növelte is az előnyt. A célban így társaival együtt Európa-bajnokként ünnepelhettek. A győztes váltóban Mátyus Lili, Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor is az MOL Petrolkémia által támogatott Tiszaújvárosi Triatlon Klub hírnevét öregbítette.