A program a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek.

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

A pályázat fiatal művészek, tehetséges zenészek és ifjú kutatók fejlődését segíti. Számukra egy hangszer megvásárlása, az előadásokra, tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, vagy egy-egy verseny, kurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget. Örömmel közreműködünk abban, hogy tehetségük kibontakoztatásával ezek a gyerekek ne csak saját, hanem környezetük fejlődéséhez, gazdagításához is hozzájárulhassanak.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány kategóriájában olyan 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok pályázhattak, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani szeptember 30-ig.

2017-ben 79 fiatal és csapataik nyertek el támogatást több mint 16 millió forint értékben a MOL Tehetségtámogató keretében.

Az értékelésben szakértő zsűri működött közre, amelynek tagja volt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Eckhardt Gábor zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Kállai Gabriella oktatáskutató, az OFI munkatársa és Devich Márton, a Bartók Rádió igazgatója.

2017-ben a Tehetségtámogató Klasszis kategóriában, melynek keretében a 18. életévüket betöltött korábbi nyertes pályázóinkat segítjük, 7 pályázó nyert el támogatást.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet – Tudomány kategóriáját legközelebb 2018 nyarán hirdetjük meg. A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette.

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben!  Tovább>

Támogatott pályázók listája:

Támogatott pályázók listája 2017
Támogatott pályázók listája 2016
Támogatott pályázók listája 2015

Támogatott pályázók listája 2014
Támogatott pályázók listája 2013

Támogatott pályázók listája 2012

Támogatott pályázók listája 2011
Támogatott pályázók listája 2010
Támogatott pályázók listája 2009
Támogatott pályázók listája 2008