2017. május 08.

Szilágyi Áron látássérültekkel tandembiciklizett a Tisza-tónál

A MOL Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó diákokkal és látássérültekkel közösen vett részt egy jótékonysági tandembicikli túrán. A hazánkban ritkaságnak számító integrált sportprogram az iskolai közösségi szolgálatot végző diákok bevonásával valósult meg.

Az Új Európa Alapítvány által támogatott egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete fennállásának 15. évfordulóját egy különleges programmal ünnepelte. A "KÖSZ, hogy tekerünk!" tandemtúrán Szilágyi Áron olimpikon kardvívó látássérültekkel és segítőikkel, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájának diákjaival közösen biciklizett a Tisza-tó egy 25 kilométeres szakaszán. Az iskolai közösségi szolgálatukat végző középiskolás diákok a KÖSZ! Program keretében vettek részt a kerékpártúrán, mely Tiszafüredről vezetett át Abádszalókra. A program során a látássérültek megtapasztalhatták a kerékpározás nyújtotta élményt, a közösségi szolgálatos tanulók pedig hozzájárulhattak ahhoz, hogy az aktív, fogyatékkal élő társaik a szabadban sportolhassanak. A résztvevő látássérültek látó társuk segítségével együtt tekertek tandemkerékpárjaikon.

A sportegyesület programjával a környezettudatos életmódot is népszerűsíteni kívánta. 2014 - 2016 között a KÖSZ! Program összesen 275 projekt létrejöttét támogatta több mint 62 millió forint értékben. A projektek során 3900 középiskolai diák végezhette el iskolai közösségi szolgálatát. A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete egyike a 2016-ban KÖSZ! Program által támogatott szervezeteknek.

„Mindig olyan jó ügyek mellé igyekszem odaállni, amivel teljesen azonosulni tudok. A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének programja kifejezetten ilyen kezdeményezés, hiszen a sporton keresztül hozza össze a látássérülteket és épeket.” – mondta el az eseményen Szilágyi Áron kardvívó, aki 2017-től a MOL Új Európa Alapítvány jószolgálati nagyköveti feladatait látja el.

Galéria