2017. november 06.

Slihoczki Ádám erős évet evezett össze

A ciprusi szövetség hagyományos nemzetközi versenyén vett részt öt fiatal kajak-kenus. A hat ország részvételével megtartott viadalon 17 érmet, köztük kilenc aranyat nyertek a magyarok, köztük Slihoczki Ádám is, a MOL Tehetségtámogató Program dunaújvárosi kenusa.

A fiatal kajak-kenusok jutalomútként kapták ezt a lehetőséget, idei remek szereplésükért cserébe. Az idén ifjúsági világ- és Európa-bajnokságot nyert Slihoczki Ádám a párostársával, Szőke Attilával remekül érezte magát Cipruson, nagy élmény volt neki az utazás is, hiszen most repült életében először, és tengerparton sem nyaralt még.

Ötszázon és kétszázon nyertünk Attilával, aztán az egyesekben már egymás ellen harcoltunk. A hosszabbik távot én nyertem, a rövidebben ő. De nagyon szoros volt, amikor beértünk, csak néztünk egymásra: vajon ki nyert? Nagyon tudjuk egymást motiválni, így volt ez most is. Az év végével kilépünk az ifjúsági kategóriából, és U23-ban versenyzünk. Egyesben mindenképpen szeretnék előbbre lépni, továbbá ezer méteren döntőzni, Attilával pedig mindenképpen a legjobb magyar párost alkotni az új korosztályban.” – mesélte a Nemzeti Sport Online-nak Ádám.

A MOL Tehetségtámogató Program 17 éves kenusa idén már a belgrádi Ifjúsági Európa-bajnokság C-2 1000 méter 1. helyét, C-2 500 méter 1. helyét és a Pitesti (Románia) Ifjúsági Világbajnokság C-2 1000 méter 1. helyét, C-4 500m 2. helyét is megszerezte ebben az évben már.

Slihoczki Ádám felkészülését 2017-től a MOL Tehetségtámogató Progarm segíti.