2017. május 12.

Sikeres hónapok az ifjú klarinétos mögött

Nagy Zoltán elvarázsolta a Duna Tévé péntek esténkénti vetélkedőjében a zsűrit és a közönséget, amellett, hogy fontos eredményeket mutathat még fel az elmúlt időszakból.

Nagy Zoltán Ferenc klarinétos a tavaszi válogatók során bejutott a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor tinik korcsoportjában a kilenc ifjú középdöntős közé, tanára Radics Miroslav. A május 26-i élő döntőben pedig Nagy Zoltán Ferenc, Kis Radu és Nyilas Gyöngyvér közül kerül majd ki a tinik korcsoportjának győztese, aki június 2-án az abszolút győztesi címért versenyezhet majd a Virtuózokban.

Zoltánt és tanárát továbbá beválasztották a Pannon Filharmonikus Zenekar Mesterek és Tanítványaik programba, így Zoltán június 7-én szólistaként léphet fel a zenekar élén a Kodály Központban.

Nagy Zoltán Ferenc 2000-ben született Pécsett, és a napokban töltötte be a 17. életévét. A Bártfa utcai általánosba és a Kontrasztok zeneiskolába járt, most a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola másodikos tanulója. Amikor nem zenél, akkor focizik, kosarazik, kézilabdázik, sakkozik. Nagy Zoltánt 2016-tól a MOL Tehetségtámogató Program eszközvásárlásában segíti.