2018. május 11.

Péni István újabb bravúrja: VK-arany Fort Benningben

Péni István nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a kisöbű szabadpuskások 3x40 lövéses versenyét a sportlövők egyesült államokbeli világkupáján, Fort Benningben.

A MOL Tehetségtámogató Program 20 éves sportlövője a döntőben a térdelő testhelyzetet követően még a nyolcadik, és a fekvő után is csak a hetedik helyen állt, de aztán nagy hajrával megnyerte a versenyt. Eredménye 451,4 kör, míg a második norvég Steffen Olsené 450,2. Az álló testhelyzet előtt a norvég még 7,4 körrel állt jobban Péninél. Május elejétől a sportlövő családból származó Péni két olimpiai versenyszámban, légpuskában és kisöbű összetettben is vezeti a világranglistát. Légpuskába az előző rangsort is az UTE 21 éves olimpikonja vezette, kisöbű összetettben pedig a második helyről került az élre.

"Amikor először fogtam puskát a kezemben, akkor ez még csak egy álom volt. A mai napon mindkét olimpiai számban vezetem a világranglistát" - írta közösségi oldalán Péni, akivel interjúnkat itt olvashatja.