2017. november 20.

Pantelics Bence az U22-es Kyokushin Karate Európa Bajnokságon bronzérmet szerzett

Hosszú készülés előzte meg a novemberi U16 & U22 Shinkyokushin Európa Bajnokságon való részvételt a Castrum SC-ben. A nyáron fekete övet szerzett Pantelics Bence mindent megtett az éremszerzésért.

Bence először az őszi versenysorozatban előbb Jászberényben az „Y – Motivációs” Országos bajnokságon szerzett aranyérmet, majd pedig Siklóson az EB Kvalifikációs versenyen arany-, és ezütérmével szerezte meg a kvótát az U22-es Európa Bajnokságon való induláshoz (Küzdelemben és KATA versenyszámban is hazánkat képviselheti).

Októberben Budapesten a Dream Cup World Világkupán védte meg tavaly kivívott bajnoki címét küzdelemben, és bronzérmet szerzett formagyakorlat versenyszámban a juniorok közt. A kielcei Európa-bajnokság előtt közvetlenül lebetegedett, de még úgyis vállalta az indulást, hogy tudta nem száz százalékos az egészségi állapota. A lengyelországi Európa Bajnokságon a KATA (formagyakorlat) versenyszámban nem sikerült a dobogóig elérnie. (5-8. hely)

A -70 kg-os küzdelemben pedig a negyed döntőben egy lengyel versenyző csak szabálytalan technikával (kétszer ütötte állon) tudta megállítani a menetelését a dobogó teteje felé. Sportszerűtlen ellenfelét leléptették, Bencét pedig sérülése miatt az orvosok nem engedték tovább küzdeni.

Élete első „Fiatal Felnőtt” versenyén be kellett érnie a bronzérem csillogásával. Pantelics Bence Kielcében így 7. Európa Bajnoki címét szerezte meg. Az Európa Bajnokságon átvehette Shihan Szabó Tamástól az SHSZ (Shinkyokushin Harcművész Szövetség) elnökétől a Japánból érkezett Dan diplomáját, és saját nevével ellátott hímzett fekete övét.

Pantelics Bence felkészülését 2016 óta a MOL Tehetsétségtámogató Program segíti.