2016. október 13.

Pályázz újságcikkel, tévé- és rádióműsorral a Média Díjra!

A Média a Tehetségekért Díjra az újságírók és a média munkatársai pályázhatnak fiatal magyar tehetségekkel foglalkozó írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással.

A Média a Tehetségekért Díj arra szeretné ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal magyar tehetségekkel, a sikeres fiatalok (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterével, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel.

Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

Pályázati anyagok témája
Sikeres vagy tehetséges fiatalok (25 éves korig) pályafutásának és eredményeinek bemutatása, akik a sport, művészet, tudomány területén kiemelkedő képességről árulkodnak, és ezt már jó eredményekkel is bizonyították, de a nyilvánosság előtt esetleg kevéssé ismertek. A bemutatás témája lehet akár kettős portré „mester és tanítványa” témában.

Mivel lehet pályázni?
Bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2016. január 1. – október 31. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehet pályázni terjedelmi korlát nélkül, amely a megadott témával foglalkozik. Milyen kategóriában lehet pályázni? - online médium - nyomtatott médium - rádió - tévé és videó Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, de maximum 3 pályamunkát adhat be összesen.

Kik pályázhatnak?
Újságírók az írott, a nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai közül, akik Magyarországon bejegyzett médium külső vagy belső munkatársai (szerkesztő, újságíró, szabadúszó, megbízásos stb.), blogok szerzői. Szerkesztőség is beküldheti munkatársa alkotását, de a díj ebben az esetben is egyéni az alkotót ismeri el.

A pályázatok benyújtási határideje 2016-ban: 2016. október 31.

A pályázatok beküldése
A pályázatokat a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalra kell feltölteni 2016. október 31-én éjfélig. A feltöltéshez kérjük megadni a pályázó nevét, a médium nevét és az anyag megjelenési időpontját és mellékelni a pdf-et (nyomtatott megjelenésnél) illetve a linket (online anyagnál és videó vagy hangfájlnál).

További információk:

Letölthető dokumentumok: