2013. június 14.

Ónodi Eszter Arany Nimfa díjat nyert Monte-Carlóban

Ónodi Eszter, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete kapta a legjobb színésznőnek járó Arany Nimfa-díjat az 53. Monte-carlói Arany Nimfa televíziós fesztiválon az Aglaja című filmben nyújtott alakításáért.

Az Aglaja Deák Krisztina rendezésében, magyar-román-lengyel koprodukcióban készült film, egy Romániából nyugatra menekült kelet-európai artistacsalád életét, anya-lánya kapcsolatát dolgozza fel Aglaja Veteranyi önéletrajzi ihletésű regénye nyomán. A film főszereplője, Ónodi Eszter 2013-tól az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete.

A színésznő díja mellett másik három elismerés is az Aglajához került: a film rendezője, Deák Krisztina lett a legjobb tévés rendező, maga az Aglaja pedig a legjobb tévéfilm kategóriát nyerte el, valamit megkapta a monacói Vöröskereszt különdíját is. A magyarok a dokumentumfilmek között sem találtak legyőzőre: az On the Spot nyerte a kategória nagydíját.

Ónodi Eszter Monte Carlo-ban

Kép forrása: MTI/AP/Lionel Cironneau