2014. október 22.

Mutassuk be együtt a fiatal tehetségeket!

A Média a Tehetségekért Díj azoknak az újságíróknak a munkáját ismeri el, akik sokat tesznek azért, hogy a közvélemény is megismerje a fiatal magyar tehetségeket. Október 31-ig várjuk a pályázatokat.

A Média a Tehetségekért Díj arra szeretné ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal magyar tehetségekkel, a sikeres fiatalok (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterével, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

Pályázati anyagok témája
Sikeres vagy tehetséges fiatalok (25 éves korig) pályafutásának és eredményeinek bemutatása, akik a sport, művészet, tudomány területén kiemelkedő képességről árulkodnak, és ezt már jó eredményekkel is bizonyították, de a nyilvánosság előtt esetleg kevéssé ismertek. A bemutatás témája lehet akár kettős portré „mester és tanítványa” témában.

Mivel lehet pályázni?
Bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2014. január 1. – október 31. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehet pályázni terjedelmi korlát nélkül, amely a megadott témával foglalkozik.

Milyen kategóriában lehet pályázni?
- online médium
- nyomtatott médium
- rádió
- tévé és videó

Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, de maximum 3 pályamunkát adhat be összesen.

Kik pályázhatnak?
Újságírók az írott, a nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai közül, akik Magyarországon bejegyzett médium külső vagy belső munkatársai (szerkesztő, újságíró, szabadúszó, megbízásos stb.) Szerkesztőség is beküldheti munkatársa alkotását, de a díj ebben az esetben is egyéni az alkotót ismeri el.

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. október 31.

A pályázatok beküldése:
A pályázatokat a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/ oldalra kell feltölteni 2014. október 31-én éjfélig. A feltöltéshez kérjük megadni a pályázó nevét, a médium nevét és az anyag megjelenési időpontját és mellékelni a pdf-et (nyomtatott megjelenésnél) illetve a linket (online anyagnál és videó vagy hangfájlnál).

A sikeres pályázók díjazása:
Kategóriánként 1-1 pályaművet díjaz a zsűri nettó 150.000 Ft pénzjutalommal. A zsűri által kiválasztott pályázók mellett egy közönségdíjas pályamunkát is díjaz a kuratórium 150.000 Ft nettó pénzjutalommal, amelyet a legtöbb online szavazatot szerzett pályamunka nyer el.
Szavazni 2014. november 15-ig
lehet a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/oldalon.
(A szavazás menetét, az ehhez kapcsolódó szabályzatot lásd a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/ oldalon.)

További információk: www. tehetsegesfiatalok.hu