2017. július 24.

MOL-támogatott a fantasztikus vb-bronzérmes férfi 4x100-as magyar gyorsváltóban

Elképesztő versenyzéssel, új országos csúccsal bronzérmet nyert a MOL Tehetségtámogató Program sportolója, Németh Nándor, valamint Kozma Dominik, Holoda Péter, Bohus Richárd összetételű férfi négyes a vizes vb-n. A 12 ezres közönség extázisban ünnepelte Magyarország első érmét

Az aranyérmet az amerikai négyes szerezte meg (3:10.06 p), a második helyen pedig a brazil váltó ért célba (3:10.34 p).

Így a vb-bronzérem mellett a magyar váltó, Kozma Dominik, Németh Nándor (MOL Tehetségtámogató Program), Holoda Péter, Bohus Richárd lett a legjobb európai a döntőben, ráadásul történelmet is írtak, mert ez a magyar váltó még soha nem nyert érmet olimpián vagy világbajnokságon. A régit (3:13.28 p) az előfutamban úszta a váltó, onnan az ötödik helyen jutott fináléba.

Hihetetlen hangulatú finálét teremtett a Duna Aréna telt házas közönsége, szinte felrobbant a létesítmény, amikor már lehetett érezni, hogy utolsó úszóként Bohus Richárd – a MOL Tehetségtámogató Program korábbi támogatottja – képes lehet behozni a stafétát a harmadik helyre. Végül sikerült is megszerezni a harmadik helyet, a 10 ezer néző pedig hatalmas üdvrivalgásban tört ki.