2018. június 04.

Milák 10-ből 10-et megnyert, Kopasz K1-1000-en is győzött

Az úszók hódmezővásárhelyi ifjúsági országos bajnokságán a 18 éves Milák Kristóf felnőtt vb-ezüstérmese, négyszeres junior-világbajnoka újabb három elsőségének köszönhetően tíz aranyéremmel zárta a négynapos viadalt. Kajakban a szintén MOL Tehetségtámogató Program segítségével versenyző Kopasz Bálint nyert K1-1000 méteren a szegedi Eb-válogatón.

Az érdiek 18 éves úszója, Milák Kristóf megőrizte százszázalékos mérlegét. Nyert 200 m gyorson, 50 m háton és azon a 100 m pillangón is, amelyen tavaly augusztusban ezüstérmet szerzett a felnőtt-világbajnokságon. Milák így egészen az egészen elképesztő 10/10-es mutatóval zárta az ob-t. Vagyis: ahol elindult, ott győzött a hódmezővásárhelyi ifjúsági Ob-n, mely utolsó ifi versenye volt az éppen érettségiző Miláknak, aki azt nyilatkozta: „Összességében elégedett lehetek a 10 első helyemmel.”

A szegedi Európa-bajnoki válogatón az első nap fináléjában férfi K-1 1000 méteren a nagy esélyes Kopasz Bálint erődemonstrációt tartott. Az algyőiek 20 éves, Eb-bronzérmes kajakosa már féltávnál is vezetett, majd fokozatosan növelte előnyét, amely a hajrára több hajóhossznyira nőtt. Bár a végén kissé kiengedett, győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

"Mivel az elmúlt két évben jól teljesítettem ezen a távon, voltak elvárások velem szemben. Erős volt a mezőny, kicsit izgultam is a rajt előtt, és örülök, hogy sikerült megnyernem az első válogatót" - mondta Kopasz, aki hozzátette: a jövő heti Eb-n szeretne megint felállni a dobogóra. Majd vasárnap győzelmét egy újabbal toldotta meg: férfi kajak egyes 500-on nagy csatában, csupán 0,2 másodperccel, de megelőzte Tótka Sándort, a harmadik pedig Nádas Bence lett.