2014. szeptember 22.

Átadták a ˝Családom a szponzorom!˝ esszépályázat díjait

"A családom a szponzorom!” címmel a Nagy Sportágválasztó, a Nagy Hangszerválasztó, a MOL és az ÚJ Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdetett 10-18 éves fiatalok számára. Az ünnepélyes díjátadásra, a Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján, szeptember 20-án került sor, a rendezvény nagyszínpadán.

A pályázat lehetőséget adott arra, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén. A pályázatra maximum 5000 karakternyi (kb. 2 gépelt oldal) fogalmazást kellett benyújtani, amelyben a pályázó saját szavaival mutatja be azt a hátteret és támogatást, amit sportolásához, művészeti tanulmányaihoz szülei, családja biztosít(ott) számára.

A felhívásra 323 pályázat érkezett be az ország minden pontjáról. Többségében a sport területét érintő fogalmazások születtek, de számos művészeti (pl.: irodalmi, zenei, rajz) témájú pályázat is beérkezett. Nagyon sok pályázó köszönetet mondott magáért a lehetőségért, hogy megfogalmazhatja, nyilvánosan is kimondhatja (leírhatja) háláját, melyet a szülei, a családja iránt érez, azért a sok támogatásért, melyet kapott.

Családom a szponzorom! esszépályázat zsűrijeA zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. Minden egyes pályázat egy megható történet, olyan értékes mondanivalóval, mely díjazásra érdemes lett volna, a „mezőnyben” pedig legalább 150 pályázat kifejezetten kiemelkedő volt! A pályázati kiírók ezért igyekeznek a későbbiekben minél nagyobb publicitást adni az esszéknek, példaként állítva a történeteket mindenkinek, hiszen a gyermekeket támogató családok, szülők, nevelőszülők igazán megérdemlik az elismerést áldozatos munkájukért.

Az elbírálásban résztvevő zsűritagok: Szilágyi Áron, olimpiai bajnok kardvívó, a MOL-csapat tagja, Gáborné Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány ügyvezetője, Koós-Lukács Tímea, a Nagy Sportágválasztó és a Nagy Hangszerválasztó kommunikációs igazgatója, Szemán Róbert a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda ügyvezetője.

Az ünnepélyes díjátadásra, a Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján, szeptember 20-án került sor, a rendezvény nagyszínpadán. A díjátadó Kozák Danuta, olimpiai Kozák Danutabajnokkajakozó, a MOL-csapat tagja volt, aki igazán szerényen nyilatkozott fantasztikus eredményeiről, példát állítva ezzel is az ifjú sportolók elé: az igazán kiemelkedő sportolói nagyságok, még ilyen nagy sikerekkel a hátuk mögött is alázatosak tudnak maradni. A díjátadó megható pillanata volt, amikor az egyik nyertesnek, Sinkó Panna Krisztinának olimpiai bajnok kajakosunk átadta az elismerést, hiszen a kislány pont Danuta 2012-es olimpiai győzelmét látva döntötte el, hogy kajakozni szeretne.

A díjazottak:

1. helyezett: Luterán Petra. Nyereménye: 150 000 Ft értékű családi wellness-hétvége.

2. helyezett: Gálfalvy Nóra. Nyereménye: MOL Mobile okostelefon készülék.
2. helyezett: Varga Dorina Írisz. Nyereménye: MOL Mobile okostelefon készülék.
2. helyezett: Fáró Jenő. Nyereménye: MOL Mobile okostelefon készülék.
(Kiírás szerint 3 db 2. helyezett került díjazásra.)

3. helyezett: Vincze Kíra. Nyereménye: 10 000 Ft értékű MOL Blue kártya.
3. helyezett: Sinkó Panna Krisztina. Nyereménye: 10 000 Ft értékű MOL Blue kártya.
3. helyezett: Szeghy Anna. Nyereménye: 10 000 Ft értékű MOL Blue kártya.
3. helyezett: Horváth András Csaba. Nyereménye: 10 000 Ft értékű MOL Blue kártya.
3. helyezett: Majthényi Zsombor. Nyereménye: 10 000 Ft értékű MOL Blue kártya.
(Kiírás szerint 5 db 3. helyezett került díjazásra.)

Gratulálunk minden díjazottnak, gratulálunk minden pályázónak! Köszönet illeti a gyerekeket a szüleikért és köszönet illeti a szülőket a gyerekeikért!

Családom a szponzorom! esszépályázat díjazottai