2018. március 19.

Megszerezte első profi tornagyőzelmét Valkusz Máté

A poreci tenisztornán megszerezte első győzelmét a 18 éves teniszező, aki vélhetően legalább 100 helyet javít majd a világranglistán a diadallal.

A poreci 15.000 dolláros versenyen a korábbi junior világelső, Valkusz Máté (a világranglistán 735.) megszerezte első profi tornagyőzelmét. A MOL Tehetségtámogató Program 2012 óta támogatott teniszezője sorsolása kedvező volt, az 544. helyezett német Meis ellen kezdett, aki a második szettben fel is adta a meccset.

A 16 között aztán a szlovén Urbanija (1012.) nem sok akadályt gördített az idei fedettpályás OB győztese elé, Máté 6:1 6:4-gyel jutott a nyolc közé, ahol a 2. kiemelt olasz Viola (237.) volt az ellenfele.

A karrierje során Sousát, Mathieu-t, Granollers-t és Basicot is legyőző olasz az első szettet 6:0-ra megnyerte, Máté azonban felvette a ritmust és 6:2 6:1-gyel fordított, majd a 4. kiemelt német Jahn (366.) ellen 6:2 6:1-re nyert és profi karrierje második döntőjébe jutott be. A tavalyi németországi döntőt még elvesztette, most azonban 6:0 6:3-ra verte a 8. kiemelt román Dimát (457.), ezzel pedig megszerezte első profi tornagyőzelmét, amivel közel 100 helyet javít majd a pozícióján.