2017. augusztus 24.

Megállíthatatlan a magyar gyorsváltó: Milák Kristófék aranyérmesek a junior VB-n

Aranyérmet szereztek a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokság szerdai nyitónapján. A nyertes váltó tagjai voltak az alapítvány támogatottjai, Milák Kristóf és Németh Nándor, akik már a júliusi vizes vb-n is sikert arattak.

A vb időmérőjének hivatalos honlapja szerint a győzelmet a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összetételű 4x100 méteres gyorsváltó szerezte meg, amely 3:17.99 perces teljesítménnyel végzett az élen.

"A váltó mindig feldob, a csapatért könnyebb úszni, ami volt, minden benne volt ebben az úszásban" - mondta a Magyar Úszó Szövetségnek Németh Nándor, a MOL Tehetségtámogató Program támogatottja, aki a váltó utolsó tagjaként az ötödik helyről indulva csapott elsőként a célba. Ezt megelőzően, a júliusi Budapesten megrendezett vizes vb-n Németh Nándor Kozma Dominikkel, Holoda Péterrel és Bohus Richárddal nyert bronzérmet a 4x100-as férfi váltó tagjaként.