A Média a Tehetségekért Díjra az újságírók és a média munkatársai pályázhatnak fiatal magyar tehetségekkel foglalkozó írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással.

Média a Tehetségekért Díj

A Média a Tehetségekért Díj célja

Arra ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal tehetségekkel, a sikeres fiatalokkal (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

Pályázati anyagok témája

Sikeres vagy tehetséges fiatalok (30 éves korig) pályafutásának és eredményeinek bemutatása, akik a sport, művészet, tudomány területén kiemelkedő képességről árulkodnak, és ezt már jó eredményekkel is bizonyították, de a nyilvánosság előtt esetleg kevéssé ismertek. A bemutatás témája lehet akár kettős portré „mester és tanítványa” témában.

Mivel lehet pályázni?

Bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2016. november 1 – 2017. október 31. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehet pályázni terjedelmi korlát nélkül, amely a megadott témával foglalkozik.

Milyen kategóriában lehet pályázni?

• online
• nyomtatott médium (print)
• rádió
• tévé és videó

Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, de maximum 3 pályamunkát adhat be összesen.

Amennyiben sorozat keretében mutatnak be fiatal tehetségeket, kérjük, hogy akkor is max. 3 megjelenést válasszanak ki és a leírásban utaljanak a sorozat további részeire.

Kik pályázhatnak?

Újságírók az írott, a nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai közül, akik Magyarországon bejegyzett médium külső vagy belső munkatársai (szerkesztő, újságíró, szabadúszó, megbízásos stb.), blogok, vlogok szerzői.

• Blogszerzők az online, vlogszerzők a tv-videó kategóriában pályázhatnak. Csak rendszeresen publikáló blog- vagy vlogszerzők anyagait tudjuk értékelni.
• Amennyiben print és online változatban is megjelent az anyag, kérjük, hogy a print kategóriában nyújtsák be a pályázatot.
• Határon túli magyar nyelvű médiumok munkatársainak pályázatait nem tudjuk fogadni.
• Korábbi évben nyertes (1.-2.-3. helyezett) pályázótól legkorábban a díj elnyerését követő második évben tudunk újra pályázatot befogadni.
• Szerkesztőség is beküldheti munkatársa alkotását, de a díj ebben az esetben is egyéni az alkotót ismeri el.

2017-ben összesen 285 pályázat érkezett be, jelenleg a pályázatok értékelése folyik. Az elbírálás szempontjai: az anyagok legyenek érdekesek, figyelemfelkeltők, példaértékűek és közérdeklődésre számot tartók. Adjanak megfelelő képet az adott személyről, pályafutásáról, felkészüléséről, szakmai hátteréről, céljairól. A döntést a szakmai zsűri javaslata alapján az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg. Egy pályázó csak egy kategóriában nyerheti el a díjat.

A sikeres pályázók díjazása:

Kategóriánként 1-3. helyezett pályaművet díjazza a kuratórium az alábbi pénzjutalommal:
1. helyezett: 300.000 Ft
2. helyezett: 200.000 Ft