2017. július 06.

Magyar tehetség tarol a golfpályákon

Závaczki Bálint többszörös bajnok golfozó a hétvégén újabb nemzetközi bajnoki címet szerzett. 15 évesen szerezte meg a Szerb Junior Open U21-es kategória győzelmét, ezzel gyarapítva bajnoki címei sorát.

Ez jó előjel lehet Závaczki Bálint számára a hónap végén Norvégiában megrendezésre kerülő 16 éven aluliak Európa-bajnokságára, ahol Magyarországot képviseli.

„Ez volt az ötödik alkalom, hogy ezen a pályán játszottam, de az első alkalom, hogy a MOL Tehetségtámogató Program támogatottjaként állhattam a rajthoz. Minden alkalommal, amikor itt versenyeztem, a pálya újabb és újabb nehézségét tapasztaltam meg. Azt hiszem, mostanra sikerült kiismernem a pályát, kialakítanom a szakaszok legoptimálisabb stratégiáját. A mostani győzelem megmutatta számára, hogy kellő alázattal és megfelelő stratégiával legyőzhető ez a pálya is.” – mesélte a versenyről a sportoló.

Závaczki Bálint évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a golfban. Kivételes tehetsége nemcsak hazánkban, hanem határainkon túl is megmutatkozik. Korosztálya és Magyarország legkiemelkedőbb ifjúsági golf versenyzője. Három éves kora óta golfozik, hat és fél évesen kezdett versenyezni. Minden idők legfiatalabbjaként 14 évesen megnyerte a Magyar Kupa bruttó kategóriáját. Még csak 16 éves, de már a felnőtt magyar bajnokság negyedik helyezettje volt. 2015-ben minden idők legfiatalabb versenyzőjeként 13 évesen felkerült a felnőtt férfi amatőr világranglistára, ahol ma már a legmagasabban jegyzett magyar férfi golfozó. Az európai junior ranglistán nyolcadik egyetlen kelet-európaiként.