2017. augusztus 07.

Londoni VB: 30 év után újra magyar atléta a döntőben

Baji Balázs remek futással, összesítésben a negyedik legjobb idővel bejutott a döntőbe 110 méter gáton a londoni atlétikai világbajnokságon. Szurkoljunk neki ma este 22.30-kor!

A tavalyi év Európa-bajnoki ezüstérmesének sikerével harminc éve először került fináléba magyar atléta vb-n sprintszámban. Baji Balázs a 2016-os riói olimpiai szereplése után 2017-ben állatorvosi diplomáját is megszerezte.

Az országos csúcsot a júliusi Gyulai Memorialon 13.15 másodpercre javító gátas 13.35-tel lépett tovább előfutamából, majd az esti elődöntős programban a harmadik nyolcasba került. Mindegyik futamból az első két hely ért automatikusan döntőt, illetve idővel további két futó került a fináléba. Baji nagyszerűen kapta el a rajtot, és a továbbiakban is összeszedett volt a mozgása, végig az élen haladva, 13.23-mal nyerte futamát. Két századdal előzte meg a világcsúcstartó Aries Merrittet, aki 2012-ben ugyanebben a stadionban olimpiai bajnok volt. Az amerikai atléta ugyan idén nem futott kimagaslóan - 13.09-es legjobb idővel rendelkezett -, de a magyar gátfutó eddig még soha nem tudta legyőzni őt.

"Nagyon jó rajtom volt, és utána is tudtam folytatni, amit elkezdtem, nem ijedtem meg attól, hogy vezetek" - értékelt Baji, emlékeztetve arra, hogy nem gyakran fordul elő vele, hogy senki sincs előtte. - "A döntőbe kerülés volt a legnehezebb feladat a számomra, azzal, hogy ez teljesült, egy álom vált valóra. Kár lenne most már elgörcsölni, hiszen én csak nyerhetek. Úgy gondolom, hogy holnap tudok majd felszabadultan futni" - tette hozzá.

A döntőt hétfőn itthoni idő szerint 22.30-kor rendezik.

További cikkeink