2017. szeptember 20.

Lehmann Csongor világbajnoki 7. Rotterdamban

Nyolc év után újra junior világbajnoki top10-es férfi eredménynek örülhetünk. A Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő Lehmann Csongor múlt hétvégén, Hollandiában kiharcolt hetedik helyével törte meg a hosszú csendet.

Nincs mit szépíteni rajta, Rotterdamban borzasztóan kedvezőtlen időjárás fogadta a junior és U23-as világbajnokság, valamint az elit világbajnoki széria nagy döntőjére érkezett kiváló sportolókat, köztük a magyar küldöttség három Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő versenyzőjét. A 750 méter úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás teljesítéséhez 10 Celsius-fokos levegő hőmérséklet, 16,5 fokos víz, valamint szakadó eső és szél társult.

A junior férfiak szombati versengésében Lehmann Csongor derekasan tartotta magát a nyitószámban, majd a kerékpározás során is a legjobbak között tudott maradni, csak úgy, mint futás közben. A fantasztikus helytállás jutalma: nyolc év után újra top 10-es magyar junior férfi helyezés, méghozzá a hetedik.