2017. május 31.

Különleges gyereknap: transzplantált gyerekek a felhők felett

A MOL-csoport PB Osztálya az Új Európa Alapítvánnyal és a Ballooning4You csapatával együttműködve gyermeknap alkalmából a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervátültetett és szervre váró gyermekeinek szerzett egy igazán felejthetetlen élményt. A gyerekek Börcsök Enikő színművésznővel közösen szálltak fel egy hőlégballonban.

A MOL Új Európa Alapítvány a MOL Gyermekgyógyító Programon keresztül évek óta támogatja a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezetet, akik 2004 óta szerveznek rehabilitációs nyári táborozást transzplantáción átesett és transzplantációs gyermekek számára.

A MOL-csoport PB üzletága egy gyermeknapi akció keretében a transzplantációs szervezettől érkező gyerekeknek szerzett egy felejthetetlen élményt. A Ballooning4You csapata együttműködve egy 12 fős, egy 3 fős és egy 4 fős ballonban emelték a gyerekeket a magasba Berceli kastély mellett. Hogy miért épp egy hőlégballonban? Sokan nem tudják, hogy a hőlégballonok PB gázzal működnek, és a ballonokba fújt levegőt melegítik, amitől azok a magasba emelkednek.

Az alapítvány "Mi is nyaralunk!" néven szervezett nyári rehabilitációs táborában vese-, máj-, tüdő- valamint szívátültetett gyermekek, szervátültetésre váró gyermekek és egészséges testvéreik, szüleik vesznek részt.

A kisgyermekek és családjaik számára létrehozott tábor programjai során előtérben vannak a feszültségoldásra, élményfeldolgozásra fókuszáló, illetve a készség-, és képességfejlesztésre irányuló programok, a dramatikus technikák, kommunikációs gyakorlatok, valamint a szülők számára szervezett egyéni és kiscsoportos konzultációk. A színes programkínálatban több korosztály és a szülők számára is vonzó, rehabilitációs célokat előmozdító programok kapnak helyet.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2007 óta nyújt támogatást a Transzplantációs Alapítvány táboraihoz.