2017. július 21.

Kövesd Te is támogatottjainkat az Európai Ifjúsági Olimpián!

Az EYOF-ot (European Youth Olympic Festival) július 23-29. között rendezik meg Győrben tíz sportágban. A magyar csapatban találjuk a MOL Tehetségtámogató Program sportolóit is, köztük az ifjúsági Európa-bajnok dzsúdóst, Sipőcz Richárdot, aki a magyar zászlót viheti majd a megnyitón.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a legfontosabb sportszakmai támogatója a magyarországi EYOF megrendezésének. A pályázattal a MOB az egyik legfontosabb küldetését, az olimpiai eszme népszerűsítését kívánja erősíteni.

Az EYOF ünnepélyes fogadalomtételére július 22-én a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor. A fővárosból közösen utazik a csapat Győrbe. A nagyszabású és látványosnak ígérkező nyitóünnepséget július 23-án rendezik az ETO Parkban, majd ezt követően 10 sportágban (atlétika, kerékpár, torna, dzsúdó, úszás, kosárlabda, kézilabda, röplabda, tenisz, kajak-kenu) mérik össze tudásukat a 14-18 év közötti fiatalok. A nyitóünnepségen az amerikai lemezlovas, Steve Aoki zenél, a versenyekre ingyenes regisztrációs jegyek igényelhetők. A Dunakapu téren az esemény ideje alatt többek között koncertek várják a látogatókat.

A 204 fős magyar csapatot 152 fiatal sportoló alkotja, a többiek sportszakemberek, edzők, továbbá a csapatiroda és az egészségügyi stáb tagjai. Az EYOF-on résztvevő sportolók, akiket a MOL Tehetségtámogató Program segít felkészülésükben:

Bacsa Fanni (atlétika, 100 m gát, 4×100 m)
Illovszky Dominik (atlétika, 100 m, 4×100 m)
Schermann Blanka (torna)
Sipőcz Richárd (cselgáncs, +90kg)
Hatházi Dóra (úszás, 100 m pillangó)
Vécsei Réka (úszás, 100, 200 m mell)
Zombori Gábor (úszás, 100, 200 m hát, 200, 400 m vegyes)