2017. április 28.

Körtési András ismét díjat nyert filmjével

A fiatal filmes a IV. Savaria Filmszemlén Szombathelyen április 26-án Filmetűd kategóriában a #Hide The Pain Harold című filmjével 1. helyezést ért el, ezzel párhuzamosan pedig új kiállítása nyílt.

Körtési korosztályában kiemelt tehetségnek számít. Már 10 évesen önálló kiállítása volt, miközben filmeket is készített. Számos fesztiválon és pályázaton díjazták munkáit. Tehetsége három művészeti ágban (film, fotó és képzőművészet) nagyon szorosan összefonódik. Filmjeiben a festészet szervesen illeszkedik a mondanivalóihoz. A filmek zenéjét is rendszerint maga komponálja.

Nyolc évesen kezdett festeni és filmeket készíteni. 2008-tól jár Szilágyi János festőművészhez, a SpiriTUSZ Csoport szakkörébe, s 2009-től minden nyáron alkotótáborban vett részt. Képei különböző technikával készülnek (akvarell, akril, olaj, tus, grafit, szén, ceruza) vászonra, fára - tájképeket, csendéleteket, portrékat, aktokat, monotípiákat, rézkarcokat, grafikákat készít. Öt önálló kiállítása volt, számos kiállításokra beválasztott képe festményeiből, s fotóiból. Eddig elkészült filmjei: 2009.: Dugó az van!; Rembrandt és én; 2010.: Rembrandt és én: Önarcképek; 2011.: A tánc és én; 2013.: Momó és én; Üzenet; A tünemény; 2014.: Impressziók; Made in crisis; Vár-varázs; 2015.: Gugli; Budapesti fények; Vakrandi; 2016.: Etüd; Metamorfózis; Várva vár - reklámfilm; Hang-verseny; Budapest Hang-verseny.

Április 24-én az Eötvös 10-ben (Budapest, Eötvös u. 10, 1067) nyílt Körtési András aktuális kiállítása, mely május 29-ig látogatható.

András eszközvásárlását 2013 óta a MOL Tehetségtámogató Program támogatja.