2018. május 16.

Knoch Viktor és Péni István is az idei Fair Play-díjazottak között

Sportszerű cselekedetéért díjat vehetett át Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó a Budapesten megtartott Fair Play-gálán.

Kamuti Jenő, a Nemzetközi és a Magyar Olimpiai Bizottság fair play-bizottságának elnöke a rendezvényen kiemelte, a magyar sport továbbra is a sportszerűség szellemének irányába halad előre.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktort azért díjazták, mert tavaly a világkupasorozat harmadik állomásán azt követően is vállalta a váltóban való szereplést, hogy egyéniben súlyos vágási sérülést szenvedett, és félórás orvosi beavatkozást igényelt. A sportoló akaraterejének is köszönhetően a staféta végül elődöntős lett, ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy a csapat ott lehetett Phjongcshangban, ahol sporttörténelmi aranyérmet nyert.

Hozzá hasonlóan a fair play-cselekedet kategóriában diplomával díjazták Péni Istán sportlövőt, aki a világkupa döntőjében segítette ki cseh riválisát egy fontos alkatrésszel. Ezzel hozzájárult, hogy Filip Nepejchal pályafutása legjobb eredményét elérve második legyen. Szintén diplomát kapott Pavuk Tíra atléta, aki a junior Európa-bajnokságon a 3000 méteres akadályfutás döntőjében felsegítette nagy esélyes honfitársát, a hatalmasat bukó Tóth Lili Annát, aki nem tudta folytatni a küzdelmet.

Knoch Viktor egykori támogatottunkat, Péni Istvánt és Pavuk Tírát jelenleg is a MOL Tehetségtámogató Program támogatja.