2015. március 18.

Kiváló tanárokat és edzőket díjaztunk

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át a mai napon kilenc példamutató munkát végző pedagógus a Budapest Music Centerben. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket, és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült a MOL Tehetséggondozásért Díjban, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2014-ben beérkezett közel 400 jelölt közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

„Felfedezni egy gyermekben a tehetséget, majd elindítani őt az úton, amely során tehetsége kibontakozhat, felelősségteljes feladat. A ma elismert pedagógusok, edzők nemcsak meglátják a fiatalokban rejlő kivételes képességet, de inspirálják és kitartásra is ösztönzik őket. Minden szülő azt szeretné, ha ilyen kiváló pedagógusok oktatnák gyermeküket. Örömömre szolgál, hogy a MOL Tehetséggondozásért Díjjal elismerhetjük ezen tanárok és edzők áldozatos munkáját” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díj kitüntetettjeiA 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Bernhardt Andrásné hegedűtanár (Jászberény), Dr. Király Sándor informatika tanár (Eger) Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs), Lengyel Lászlóné matematika-kémiatanár (Nádudvar), Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest) és Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest). A sportszakemberek között Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest), Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest) és Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged) részesült az elismerésben.

A díjakat Baán László a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatója, az Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó, valamint Ónodi Eszter, a Katona József színház művésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

A díjátadót követően rövid koncertet adtak azok a fiatal zenészek, akiket korábban a MOL Tehetségtámogató Program pályázata segített hangszervásárláshoz vagy utazáshoz és egyben tavaly a Virtuózok komoly zenei televíziós versenyben sikerrel szerepeltek, közöttük Boros Misi zongorista, aki a kicsinyek korcsoportjának győztese volt.

Ismerkedjen meg díjazottainkkal nézze meg a munkásságukat bemutató kisfilmeket!

Galéria