2016. március 10.

Kiemelkedő tanároknak és edzőknek adtuk át a Mester-M Díjat

MOL Mester-M Díjat vehetett át a tegnapi napon tíz példamutató munkát végző pedagógus a budapesti Kogart-házban. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő, az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron és Gyurta Dániel olimpiai bajnok sportolók adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig 75 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült már az elismerésben, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2015-ben beérkezett több mint 700 jelölés közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, négy természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

A 2015-ös év Mester-M Díj kitüntetettjei

„Gyermekként különösen nagy szükségünk van útmutatásra, aminek segítségével felismerhetjük bennünk rejlő képességeinket és céljainkat. Olyan mesterekre vágyunk, akik erősítenek, felkészítenek, kibontakoztatnak minket. A MOL-nál éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy időben felismerjük a rendkívüli tehetségeket, és velük együtt tanáraikat is díjazzuk. Az idén jubiláló Új Európa Alapítványon keresztül az elmúlt 10 évben közel 4000 fiatal sportolót és művészt támogattunk.” – mondta Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A 2015. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Ábrám László fizikatanár (Budapest), Dr. Futóné Monori Edit biológia-kémia tanár (Debrecen), Balla Tibor László mélyrézfúvós művész és tanár (Debrecen), Dr. Kiszelyné Czibik Tünde tánctanár (Veszprém), Gorbunova Natalia hárfaművész-tanár (Szeged), Kiss Róbert informatika-, matematika-, kémiatanár (Kecskemét) és Dr. Spissich László matematikatanár (Pápa). A sportszakemberek között Vedres Mátyásné Berecz Ilona jégtánc edző (Budapest), Borsodi Géza kajak-kenu edző (Győr) és Flórusz János judoedző (Miskolc) részesült az elismerésben.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó és Dr. Kiszelyné Czibik Tünde

A díjakat a MOL Magyarország vezetői, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, valamint Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

A díjátadót követően rövid koncertet adott a New York-ban élő, világhírű zongorista, György Ádám, valamint közreműködtek azok a fiatal művészek, akiknek pályafutását a MOL Tehetségtámogató Program segíti: Verbőczi Noémi, a Lausanne-ban nemrég sikerrel szereplő balerina, Kovács Gergely Tamás (zongora) és a Balogh Ádám (zongora), Devich Gergely (cselló) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű) alkotta trió.

Ismerkedjen meg díjazottainkkal, nézze meg a munkásságukat bemutató kisfilmeket!

Galéria