2017. október 12.

Junior Prima Díjat vehettek át zenész támogatottjaink

A Müpában október 11-én Junior Prima Díjjal kitüntetett tíz fiatal zeneművész között találjuk a MOL Tehetségtámogató Program egykori támogatottjait. Gratulálunk nekik és az összes ifjú zeneművésznek a magasrangú elismeréshez!

Elismerésben részesült Balázs István gordonkaművész, Balogh Ádám zongoraművész, Balogh Tamás jazz-zongorista, zeneszerző, Dolfin Balázs gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Kovács Levente zeneszerző, Lukács Gergely tubaművész, Szalai Lotti gitárművész, Sztán Attila harsonaművész, valamint Varga Oszkár hegedű- és brácsaművész.

Vigh Andrea zsűrielnök, a Zeneakadémia rektora elmondta, hogy idén "a világ zenei életének prémium kategóriáját képviselő zsűri" egyhangúlag hozta meg a döntését, s választotta ki a tíz díjazottat. Hangsúlyozta, hogy a zenei tehetségforrás Magyarországon kifogyhatatlan.

Az MVM Zrt. gondozásában az elmúlt években 100 tehetséges fiatal kapta meg a zeneművészet terén kimagasló teljesítményért járó Junior Prima Díjat. A társaság célja, hogy az elismeréssel és az anyagi támogatással ösztönzőleg hasson a minél magasabb szintű teljesítmények eléréséhez, segítséget nyújtson a fiatalok pályakezdéséhez és további fejlődéséhez.

Balogh Ádám, Dolfin Balázs és Szalai Lotti felkészülését éveken át a MOL Tehetségtámogató Program támogatta.

(FOTÓ: Szalai Lotti - forrás: PhotogRaffay)