2018. július 03.

Játékos közlekedéssel egy színesebb világba

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, harmadik alkalommal készítettek középiskolás diákok közösségi közlekedés témájú óvodai fali dekorációt Debrecenben a KÖSZ! Program keretében.

Ezúttal a Lehel Utcai Óvoda tornatermének falait díszítették ki a Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, Divat- és stílustervező csoportjának diákjai a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) közreműködésével az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Programjának támogatásával. Az elmúlt napokban a diákok közösségi szolgálat keretében, mesés témájú rajzokat terveztek, majd azt saját maguk festették fel az óvoda tornatermének és közlekedő helyiségeinek belső falaira. A rajzokon mesefigurák és közösségi közlekedéssel kapcsolatos járművek, vonatok, villamosok elevenedtek meg.

Az átadó ünnepséget óvodások előadásai nyitották meg. Korbeák György önkormányzati képviselő üdvözölte a már régóta működő kezdeményezést. Kiemelte, hogy egyetemistaként szintén részt vett hasonló fali dekoráció készítésében. Hüse Attiláné, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgató-helyettes és Szarvasné Erdelics Márta óvodavezető megköszönte a diákok színvonalas munkáját. Jónás Zoltán a DERKE elnöke kiemelte, hogy a több szintű együttműködés nagy előnye, hogy egyszerre több generáció számára is be lehet mutatni, hogy a közösségi közlekedés a mindennapok része.

A program előzménye az elmúlt évben is az Új Európa Alapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben meghirdetett és megvalósult KÖSZ! Program pályázaton, amelynek célja forrást biztosítani civil szervezetek számára, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg középiskolák diákjai számára.