2017. november 24.

ITF Taekwon-do: Mezei Nikolett világbajnok lett Dublinban

A 14 éves versenyző hatalmas büszkeséget hozott Battonya városának Írországban.

A küzdelemben Mezei Nikoletta, a battonyai barátság SE 14 éves versenyzője élete első világbajnokságán vett részt, de ne felejtsük el, hogy ő az Európa-bajnoki címvédőként érkezett. Ennek megfelelően vívta meg győztes mérkőzéseit. Rögtön az Amerikai Egyesült Államok egyik versenyzőjének legyőzésével mutatkozott be, majd erre a sorsra jutott a következő körben egy holland lány is.

A legjobb nyolc között egy pörgős küzdelemben nyert orosz riválisa ellen, s ezzel a négybe jutva már érmes helyre került. Ez biztosan megnyugtatta, hiszen óriási küzdelemben legyőzte következő ellenfelét, a hollandok világbajnokát. S a döntőben hiába küzdött hazai pályán ír ellenfele, Nikinek ez sem jelentett akadályt. Megnyerte a magyar válogatott első világbajnoki címét -65 kg-os kategóriában, amit remélhetőleg még több követ majd.

Nem véletlenül tombolt a magyar csapat, s jogosan jár a gratuláció a két edzőnek, Rádai Imrének és Rádai Rolandnak. Természetesen Battonya város vezetése és közvéleménye is részese a sikernek, hiszen az ITF taekwon-do hosszú évek óta megbecsült sportág a határ menti városban. Niki hosszú évek óta edz és komoly versenyzői múltra, számos sikerre tekinthet már vissza.

Nikolett a világbajnokságot követően részt vett a taekwon-do diákolimpián, melyet Medgyesegyházán rendeztek. Formagyakorlatban második helyezést, küzdelemben első helyezést sikerült elérnie.

Mezei Nikolett felkészülését 2017-től a MOL Tehetségtámogató Program segíti.