2018. június 19.

Ismét filmbemutatóval zárta programját a Gyerekszem Egyesület

A Hűvösvölgyi Gyermekotthonban ismét bemutatót tartottak: az otthonokban élő, filmcsoportos gyerekek, akik egyben a film szereplői és a forgató filmes stábok tagjai is voltak, bemutatták alkotásaikat.

Június elején ünnepélyes filmvetítésen mutatta be a Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület a MOL Gyermekgyógyító Program segítségével készült filmes alkotásait. A "Dramatikus filmalkotó csoportok gyermekotthonban élő gyerekek számára" című projektben résztvevő gyerekeknek az egyesület elnöke személyesen adta át az elismerő okleveleket.

Az elkészült filmekben a gyerekek saját élményeiket, élményeiket, érzéseiket fogalmazták meg:

A Gyerekszem Egyesület több mint 10 éve tart filmkészítő szakköröket gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek számára, az évek óta folyamatosan megrendezésre kerülő Gyermekszem Filmfesztivál rendezőjeként. Idei pályázati programjuk a MOL támogatásával hét éve sikeresen megvalósított program folytatása. A program során a tizenkettedik kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban és a harmadik kerületi Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonban nevelkedő gyermekek részére csoportos, kreatív és terápiás hatású filmkészítő szakköröket szerveznek. A szakkörök a gyermekek számára traumatikus élményeik megfogalmazására és feldolgozására nyújt virtuális terepet, a filmkészítés mintha-terének biztosításával, ahol a saját alkotói munkájukon keresztül feltárhatják problémáikat, továbbá megismerkedhetnek az értelmes és célirányos tevékenység alapvető örömével.