A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.MOL Gyermekgyógyító Program

 

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2017-ben a meghirdetett felhívásra összesen 106 pályázat érkezett be. Közülük 39 szervezet kapott támogatást több mint 45 millió forint értékben. A pályázatok értékelése két fordulóban történt. A szakmai előszűrést követően a pályázatokat zsűri bírálta el, amelynek Dr. Máthé Zoltán (Transzplantációs Klinika, főigazgató), Pálmai Katalin (pszichológus, Heim Pál kórház) és Dr. Velkey György (Bethesda Gyermekkórház főigazgató) voltak a tagjai. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg.

A MOL Gyermekgyógyító Programot legközelebb 2018 júniusában hirdetjük meg.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 440 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja az 570 millió forintot.

 

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! Tovább>

------------------------------------------

Támogatott szervezetek listája:

Támogatott szervezetek listája 2017

Támogatott szervezetek listája 2016
Támogatott szervezetek listája 2015
Támogatott szervezetek listája 2014
Támogatott szervezetek listája 2013
Támogatott szervezetek listája 2012
Támogatott szervezetek listája 2011
Támogatott szervezetek listája 2010
Támogatott szervezetek listája 2009
Támogatott szervezetek listája 2008
Támogatott szervezetek listája 2007

-----------------------------------------

2017-es pályázatok elszámolásához kapcsolódó dokumentumok:
Beszámoló űrlap
Költségvetési táblázat elszámoláshoz
Útvonalnyilvántartás
Használatbavételi megállapodás

-----------------------------------------

PÁLYÁZATI KÉZIKÖNYV