A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

MOL Gyermekgyógyító Program

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2018-ban a meghirdetett felhívásra összesen 99 pályázat érkezett be. Közülük 39 szervezet kapott támogatást közel 47 millió forint értékben. A pályázatok értékelése két fordulóban történt. A szakmai előszűrést követően a pályázatokat zsűri bírálta el, amelynek Dr. Máthé Zoltán (Transzplantációs Klinika, főigazgató), Pálmai Katalin (pszichológus, Heim Pál kórház) és Dr. Velkey György (Bethesda Gyermekkórház főigazgató) voltak a tagjai. A pályázatokról a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg.

A MOL Gyermekgyógyító Programot legközelebb 2019 júniusában hirdetjük meg.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 440 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja a 620 millió forintot.

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! Tovább>

------------------------------------------

Támogatott szervezetek listája:

Támogatott szervezetek listája 2018

Támogatott szervezetek listája 2017
Támogatott szervezetek listája 2016

Támogatott szervezetek listája 2015

Támogatott szervezetek listája 2014

Támogatott szervezetek listája 2013

Támogatott szervezetek listája 2012

Támogatott szervezetek listája 2011

Támogatott szervezetek listája 2010