2017. szeptember 11.

Geiger Richárd győzött a hazai rendezésű raceboard EB junior kategóriájában

A Balatonfüreden rendezett Raceboard Europeans 2017 Európa Bajnokságon Geiger Richárd aranyérmet szerzett az ifik (U20) között. Így a tavalyi Eb bronzérme mellé most egy aranyat is begyűjtött.

A Raceboard olyan versenyszörf, amely sverttel (uszony) is rendelkezik, hossza 3-4 méter, a legnagyobb vitorla a férfiaknál 9,5 négyzetméteres, a nőknél 8,5. A Raceboard osztályba beletartozik a jelenlegi és a korábbi olimpiai osztály is, így RSX olimpiai felszereléssel is lehet indulni.

Gádorfalvi Áron nyerte meg a balatonfüredi szörf Raceboard Európa-bajnokságot, amelyen a férfiaknál kettős magyar győzelem, összesen pedig három hazai érem született. Az ifjúsági kategóriában (U20) Geiger Richárd, a MOL Tehetségtámogató Program 16 éves szörföse lett az első.

Erős mezőny, 23 ország 120 versenyzője vett részt múlt héten a balatonfüredi szörf Raceboard Európa-bajnokságon. A magyar szövetség alelnöke, Kruchina Károly elmondta, hogy mivel nem az olimpia évében van, ezért erős volt a nyílt kontinensviadal mezőnye, amelyben Európán kívülről is érkeztek nívós versenyzők Balatonfüredre szeptember 4. és 9. között.

"Az európaiak ott vannak a világ élvonalában, különösen a lengyelek, izraeliek, franciák, spanyolok jók" - hangsúlyozta az alelnök, aki mint fogalmazott, a Balaton kiváló adottságokkal rendelkezik a szörfsport számára, a versennyel pedig a sportági turizmus komoly lökést kaphat, így a tó egész térsége hosszú távon is jól járhat.

Geiger Richárd A Magyar Szörf Olimpiai válogatott tagja (U19). Hatszoros magyar bajnok, 2014-ben és 2016-ban is az Év Férfi Szörföse lett. 12 éves korában iratkozott be a Magyar Szörf Akadémiára, ekkor kezdett el versenyezni. 2014-ben 13 évesen megnyerte a Magyar Ifi Szlalom Bajnokságot (U21) és második lett a férfi felnőtt Magyar Szlalom Bajnokságban. A BIC Techno 293 osztályt U15-ben és U17-ben is megnyerte, 10 futamból 10-en győzött mind a két korosztályban. 2014-ben a Costa Brava-n megrendezett IFCA Szlalom Junior VB-n U15 kategóriában 3. helyezést szerzett. 2015-ben ismét magyar bajnok lett a Techno293-as osztályban. 2015-ben és 2016-ban is Magyar Bajnok U17-ben, valamint 2. helyen végzett az ifjúsági U21 szlalomban. A MOL Tehetségtámogató Program Richárd szörfvásárlásában támogatja.