2017. július 28.

EYOF: Vécsei Réka ezüstérmes 100 méter mellen

Négy érmet nyertek a magyarok Győrben az Európai Ifjúsági Olimpia csütörtöki versenynapján, köztük a MOL Tehetségtámogató Program 14 éves úszója, Vécsei Réka.

A Győrben megrendezett EYOF-on július 27-én két-két ezüsttel és bronzzal bővült a hazai éremtermés. Második helyen végzett az ifjúsági olimpián úszásban 100 méter mellen Vécsei Réka 1:09.40 perces eredménnyel, akit 2017-től a MOL Tehetségtámogató Program segít felkészülésében. A magyar csapat hét arany-, tíz ezüst- és kilenc bronzéremnél tart jelenleg.

Vécsei Réka 5 évesen kezdett el úszni. 2010-től az ország élmezőnyéhez tartozik. A 2013-ban elindult Jövő Bajnoka Program kezdő csoport tagja, azóta az utánpótlás válogatottnak is tagja lett. 14 évesen többszörös magyar korosztályos bajnok. Már bontogatja szárnyait a felnőttek mezőnyében mellúszásban. 2016-ban az Ifi EB-n a tőle idősebbek között 11. helyen zárt. Edzője szerint: "Réka szorgalma megkérdőjelezhetetlen, kiváló hozzáállása példaértékű. Eddig nagyon eredményesen képviselte szakosztályunkat és hazánkat is. Sportolói kvalitásai abszolút realizálják álmait."