2017. július 26.

EYOF: érmet szereztek úszó támogatottjaink

Hét érmet, közte egy aranyat szereztek a magyarok a győri 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) keddi versenynapján, köztük Hatházi Dóra és Zombori Gábor, a MOL Tehetségtámogató Program támogatott úszói is.

Ezüstérmet szerzett 100 méter háton az úszó Zombori Gábor. Bronzérmes lett a 4x100-as mix vegyes váltó is Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Hatházi Dóra, Nagy Réka összeállításban.

A szombatig tartó viadalon tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

A 13 éves Hatházi Dóra 2014 óta úszik versenyszerűen, kedvenc úszásneme a pillangóúszás. Heti 10 edzés mellett a tanulmányi eredménye jeles. A 2014-ben indult Jövő Bajnokai Programba az elsők között választották be. 2015-ben Szentpéterváron 3 hetet, 2016-ban Dubai-ban 2 hetet töltött el a Jövő Bajnokai válogatottal. 2015-ben tagja lett a Héraklész programnak. 2016 óta utánpótlás válogatott úszó. 2015 óta rendre javítja a korosztályos csúcsokat a pillangó számokban, rövid pályán és nagy medencében is. Jelenleg 12 korosztályos csúcsot tart. Felkészülését 2017-től a MOL Tehetségtámogató Program segíti.

A 14 éves Zombori Gábor, Budafoka XXII Sportegyesület úszója, 2012-ben már a legtöbb ranglistán az első négyben szerepelt. 2013-ban kétszeres diákolimpiai bajnok, az országos gyermek bajnokságon két számban első. 2013-ban beválogatták a jövő bajnokai programba. 2014-ben az országos gyermek bajnokságon 5 egyéni számban lett bajnok, majd 2015-ben ezt túlszárnyalva már 7 egyéni bajnoki érmet gyűjtött. 2015-ben a felnőtt rövid pályás Magyar Bajnokságon 6 korosztályos csúcsot úszott. 2016-ban 9x magyar bajnok lett, míg a serdülők között 400 méter vegyesen és 200 méter mellúszásban lett bajnok. 400 m vegyesen Gyurta Dani csúcsát döntötte meg, ezzel több mint 10 éves csúcs dőlt meg. 2016-ban bekerült a Héraklesz utánpótlás válogatott programba, melynek a mai napig résztvevője. 2016 óta eszközvásárlását a MOL Tehetségtámogató Program segíti.