2017. május 08.

Eredményhirdetés a Nagy Sportágválasztó rendezvényen

A jubileumi Budapesti Nagy Sportágválasztó ad otthont a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória 2017. évi eredményhirdetésének. Az eseményt 20. alkalommal rendezik meg május 26-27-én a Merkapt Maraton Sportközpontban (1106 Budapest, Maglódi út 12/A).

Az eseményen azokat a gyerekeket várják, akik szeretnének sportolni, de még nem döntötték el, mit. A gyerekek a rendezvényen edzők, szakemberek segítségével a gyakorlatban próbálhatnak ki több mint 100 sportágat. A díjmentesen látogatható Nagy Sportágválasztón a gyerekek találkozhatnak híres élsportolókkal, olimpikonokkal is. A Új Európa Alapítvány itt hirdeti ki a MOL Tehetségtámogató Program 2017. évi nyerteseit is.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

Március 31-ig várták azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani. 2017-ben a meghirdetett felhívásra több mint 600 pályázat érkezett be.

2016-ban összesen 126 fiatal kapott támogatást 23 millió forint értékben. A támogatottak között találjuk a riói olimpia fiatal tehetségeit, Márton Anna kardvívót és Péni István sportlövőt is. Az alapítvány továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóinkat a Tehetségtámogató Klasszis Program keretében. Ebben a kategóriában 2016-ben 15 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen további 5 millió forint összegben.