2017. május 17.

Csőke Flóra csellista mozgalmas nyara

A csellista büszkén mutatta be első CD-jét, mellyel nem csak itthon, hanem külföldön is sikert aratott.

Csőke Flóra ebben a tanévben két ösztöndíjat is elnyert: június 22-től július 22-ig Bloomingtonba kapott meghívást, a világ egyik legrangosabb vonós mesterkurzusára. Július 30-tól augusztus 29-ig pedig a Holland Music Sassion Camp résztvevője lesz, ahová szintén meghívás alapján került. Mindkét koncerteket fog adni a közönségnek.

Flóra zongoraművész édesanyja indíttatására négy és fél éves korában kezdett csellózni. Nyolc évesen harmadik helyezett lett a Friss Antal gordonkaversenyen. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő szakára. 2015-ben fellépett a Magyar Rádióban édesanyja kíséretével. 2015-ben 1. helyezett lett a Dolny-Kubin-i nemzetközi csellóversenyen. A CD-n hallható felvételt a MOL Tehetségtámogató Program segítségével vásárolt mestercsellóval készítette.