2018. január 12.

Baji Balázs lett az év férfi sportolója

Idén hatvanadik alkalommal szavazták meg az év legjobb sportolóit a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai. A Nemzeti Színházban tartott gálán a VB bronzérmes gátfutó mellett az utánpótlás-generáció tagjait is elismerték.

A legjobb férfi sportolónak a 2017-es atlétika VB-n bronzérmet szerző, azóta állatorvosként praktizáló Baji Balázst választották, míg a tavaly két világbajnoki címet megszerző, háromszoros olimpiai bajnok MOL-szponzorált Hosszú Katinka lett az év női sportolója.

Baji – akit a MOL Tehetségtámogató Program 10 éven keresztül segített felkészülésében – tavaly a londoni világbajnokságon bronzérmes volt 110 méteres gátfutásban, ezzel az első magyar atléta lett, aki szabadtéren, futószámban dobogóra állhatott a világbajnokságon, illetve győzni tudott az Universiadén. Az atlétikában elért kiemelkedő eredményéért és az élsporttal párhuzamosan végzett orvosi tanulmányai miatt az egész ország szívébe zárta a 28 éves futót.

A szintén Békéscsabai AC színeiben versenyző, olimpiai bronzérmes Márton Anita a harmadik legjobb női sportoló lett ebben az évben, továbbá az év csapata egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában első díjjal ismerték el az egykori támogatott Fucsovics Márton teniszezőt, második helyezett lett Németh Nándor úszó, harmadik pedig Takács Tamara és Lucz Dóra kajakozó támogatottak.