2017. május 04.

Az ifjú fuvolista pozsonyi győzelme

Szentgyörgyváry Albert már nem az első nemzetközi versenyén ért el kiváló eredményt. Ezúttal azonban több díjat is elhozott magával.

Az április 28. és május 1. között Pozsonyban megrendezett V. Flautiada Nemzetközi Fuvolaversenyen Albert első díjat nyert, aminek eredményeként ősszel szólistaként lép fel Pozsonyban a kamarazenekar élén. Ezenkívül különdíjban is részesült, ezzel Michael Martin Kofler fuvolaművész nyári mesterkurzusára kapott meghívást Klagenfurtba.

Szentgyörgyváry Albert óvodás korában vett először fuvolát a kezébe - azóta beleszeretett ebbe a hangszerbe. Két éve a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola fuvola szakos növendéke. Egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy 2014-ben a Mesterek és Tanítványaik pályázat elnyerésével szólót játszhatott a Pécsi Filharmonikusokkal a Kodály Központban egy hangversenyen. Népzenével is foglalkozik, népdaléneklési versenyen országos helyezéseket ér el. 2013-ban az Anton Eberst VI. Nemzetközi Fuvolaverseny második helyezettje. A 2015-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Fuvolaversenyen első helyezett lett. Tagja a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola zenekarának, valamint a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekarnak. Egyéni szereplései mellett számos kiemelkedő versenyeredménye van duó, vagy trió felállásban.

A MOL Tehetségtámogató Program 2014 óta Albert utazási költségeihez járul hozzá.