2017. augusztus 14.

Az EYOF bronzérmes Varga Brigitta cadet világbajnok lett Chilében

A 15 éves Varga Brigitta megszerezte a magyar judosport második ifjúsági világbajnoki címét, így összesen két magyar érem és két pontszerző helyezés született a második versenynapon.

A KSI SE csillaga négy magabiztos ippongyőzelemmel robogott be a fináléba, ahol a német Masca Ballhaus nézett vele farkasszemet. A négyperces küzdelmi idő sem pontot, sem intést nem hozott egyik félnek sem, jöhetett a ráadás. Gosztonyi Zsolt tanítványa jól bírta erővel, s nem kegyelmezett, vazarit érő dobásával megszerezte a hőn áhított világbajnok aranyérmet.

Varga Brigitta 2008-ban kezdett judozni, 10 évesen kezdett versenyezni. A diák korosztályban két bajnoki címet szerzett, majd 2014-től a serdülők között folytatta szereplését. 2015-től utolsó éves serdülőként már ifjúsági versenyeken is indult. 2016-ban bekerült az ifjúsági válogatott keretbe, s még ugyanezen évben sikerült kivívnia a válogatottságot a juniorok között is. Mindkét korosztályban kvalifikációt szerzett az EB-re. A világranglistán az ifjúsági korcsoportban a múlt évben a 6. helyen, míg juniorok között a 13. helyen zárt.

Brigittát 2016 óta a MOL Tehetségtámogató Program segíti felkészülésében.