2017. október 24.

Állva tapsolta meg a közönség: Fucsovics nagy meccse a tenisz top 10-es ellenféllel

Fucsovics Márton háromjátszmás, több mint háromórás mérkőzésen, nagy küzdelemben maradt alul a világranglistán negyedik helyezett Marin Ciliccel szemben az 1,8 millió euró (554 millió forint) összdíjazású keménypályás bázeli férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

Fucsovics a nagyszerű mérkőzésen "eltüntette" a 96 helynyi ranglistakülönbséget, s nagyon közel állt a hatalmas bravúrhoz, a US Open 2014-es bajnokának legyőzéséhez. A két játékos először csapott össze egymással.

A nyíregyházi teniszező a közösségi oldalán péntek este elmondta: elsősorban fáradtságot érez a hosszú meccs után.

"Meg persze büszkeséget, hogy életem első top tízes - ami egyből top ötös volt - ellenfelemmel szemben ilyen meccset játszottam, ilyen teniszt tudtam bemutatni" - tette hozzá. Fucsovics elárulta, van benne némi hiányérzet, hiszen volt olyan szituáció, amikor csak két pont választotta el a győzelemtől, az elődöntőtől.

Mint kifejtette, sok erőt adott neki, hogy a második szettől kezdve gyakorlatilag telt ház volt, a közönség pedig neki szurkolt. Ezért sem adta fel, amikor a második szettben kétszer, majd a harmadikban kettős brékhátrányba került.

Az edzője, Sávolt Attila azért dicsérte meg leginkább, hogy a második és a harmadik felvonásban kétszer-kétszer elvette a kétszáz kilométeres óránkénti sebesség felett szerváló Cilic adogatását.

"Ő azt mondta, látta a horvát arcán a pánikot, hogy esetleg kikaphat. Nem ismernek még annyira a topjátékosok, de tudják rólam, egy-egy nagy skalpra azért képes vagyok. Azt hiszem, mindenemet ott hagytam a pályán, a közönség űzött-hajtott, a végén pedig felállva megtapsoltak. Sosem volt még ilyenben részem" - vallotta be Fucsovics, aki az emlékezetes találkozó után majdnem elsírta magát.

Nyilatkozatában arról is beszélt, nagyon sok erőt ad a folytatáshoz ez a verseny és ez a meccs, amely után többek között a biztonsági őrök, a riválisai, és Cilic edzője, Jonas Björkman is gratulált neki.

"Nagyon örülök, hogy ennyire beérett a munka, amit Sávolt Attilával végeztem. Remek párost alkotunk, sokat köszönhetek neki. Amikor korholni kell, akkor korhol, ha dicsérni, akkor dicsér. Bár most kikaptam, talán nem kapok a fejemre..." - tréfálkozott a magyar játékos.

Fucsovics végül elmondta: elképzelhető, hogy idén már nem versenyez, a világranglistán elfoglalt helyezése nem nagyon fog változni, így ott lesz az ausztrál nyílt bajnokság főtábláján januárban.

Fucsovics Mártont éveken át a MOL Tehetségtámogató Program segítette felkészülésében.

További cikkeink