2017. június 25.

A 11 éves tőrvívó párizsi sikere

A Szigetszentmiklósi Tőregylet vívója, Bagdány Albert Bendegúz 12 órás francia versenyen ért el szép eredményt.

Ritka siker született Párizsban a Challenge U12 C.E.P Marathon Fleuret vívóversenyen. Több mint 20 ország 468 fiatal vívója lépett pástra négy korosztályban. Magyarországot Bagdány Albert Bendegúz a Szigetszentmiklósi Tőregylet tőrvívója képviselte a 2005-ös korosztályban. A hazai versenyektől eltérő lebonyolítású négy csoportkörös, majd egyenes kieséses, vigaszágas küzdelem 12 órán át tartott, amit hősiesen bírtak a fiatal sportolók. Berci a csoportkörök 15 asszójából 12-t megnyert, majd a verseny direkt kieséses részében 4 asszóból 3 alkalommal diadalmaskodott. Eredményével a 6. helyen végzett.

Bagdány Albert Bendegúz 2012-ben kezdett vívni. Alig két hónap múlva már a két évvel nagyobbak versenyén vívott. Sorra nyerte a Csibe és Törpici versenyeket. Jelenleg a Bambi ranglista vezetője, gyermek kategóriában pedig a 6. helyen áll. Szeptembertől a Reménység Utánpótlás Tőrkeret tagja. A hazai versenyek mellett folyamatosan szerepel a környező országok nemzetközi tornáin, dobogós eredményekkel. 2016-ban Diákolimpia győztes lett.

A versenyen való részvételét a MOL Tehetségtámogató Program segítette.