2017. május 27.

29 millió forint a MOL Tehetségtámogató Program fiatal sportolóinak

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata 2017-ben összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben. A MOL Új Európa Alapítvány eredményhirdetésére a Nagy Sportágválasztón került sor, ahol a fiatal tehetségeknek Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, az alapítvány jószolgálati nagykövete adta át az elismerő okleveleket.

A MOL Tehetségtámogató Programban eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10-18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük (a pályázat részleteiért és a nyertesek listájáért kattintson a linkre). A MOL Új Európa Alapítvány az utánpótlássport, valamint a művészeti és természettudományos pályára készülők támogatására jött létre 2006-ban, és eddig több mint 4000 tehetséges gyermeknek nyújtott támogatást több mint fél milliárd forint összegben.

Az idei felhívásra több mint 600 pályázat érkezett 40 különböző sportágból. Közülük választotta ki a zsűri és az Új Európa Alapítvány kuratóriuma a támogatottakat. A döntésnél elsődleges szempont az eredményesség volt, de igyekeztek azokat is segíteni, akiknek családi vagy anyagi körülményei indokolják a támogatást.

Összesen 109 – 10 és 18 év közötti – fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét több mint 25 millió forint értékben. 2017-ben a támogatottak között szerepel többek közt Pusztai Liza junior Európa-bajnok kardozó ésifjúsági Európa-bajnok úszó is.

A MOL idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis Program keretében. Ebben a kategóriában idén 11 sportoló kap anyagi segítséget több mint 3 millió forint összegben, köztük Bragmayer Zsanett triatlonista és Kopasz Bálint kajakozó. A nyertes pályázóknak az okleveleket Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adta át.

Sokan kérdezték már tőlem, mi kell inkább a sikerhez: tehetség vagy szorgalom? Azt vallom, hogy ha valaki tehetséges, akkor bárhol is kezd el sportolni, megtalálja az utat a sikerhez. Ugyanakkor a siker egyben visszacsatolás is az elvégzett munkáról, hogy megéri ennyit dolgozni. A tehetség jórészt adottság, a szorgalom pedig elsősorban akarat kérdése, de talán mindkettőnél fontosabb a fiatal sportolók számára, hogy legyenek céljaik, álmaik, mert ezekért mindig érdemes küzdeni.”– mondta el Szilágyi Áron a Nagy Sportágválasztó budapesti rendezvényén megtartott eredményhirdetésen.

Galéria

További cikkeink