2007. április 10.

25 kívánsághoz tettünk olajat a lámpásba

A Csodalámpa Alapítvány egyik nyertese volt a 2006. évi Gyermekgyógyító programnak. ?Olaj a lámpásba" c. pályáza-tukon ahhoz kértek támogatást, hogy súlyosan, életveszélye-sen beteg gyerekek kívánságait teljesítsék és az így felkínált élmények segítségével járuljanak hozzá a gyerekek testi-lelki állapotának javulásához, esetleges gyógyulásához.

Az alapítvány 2003 óta végzi ezt az áldozatos tevékenységét. 2006-ban a Gyermekgyógyító program élményterápiás kategóriájának keretében nyertek el támogatást újabb kívánságok teljesítésére. Ezek között szerepeltek egyszerűbb játékoktól a vasúti terepasztalon át fényképezőgépig, laptopig. Sőt egy ifjú meteorológust kanalas szélmérővel leptek meg, amit Vissy Károly adott át. Az ajándékok és az ezek segítségével kiváltott élmények hatására a gyerek állapotában sokszor kisebb csoda formájában hirtelen javulás következik be. Az alapítvány beszámolója egy ilyen csodáról részletesebben is hírt adott:

?A 17 éves Ewing sarcomában szenvedő Gina álma az volt, hogy találkozhasson a megasztáros Gáspár Lacival és együtt énekeljenek. Gina állapotában azonban hirtelen olyan rosszabbodás lépett fel, amiért haladéktalanul a budapesti Szent László kórház transzplantációs osztályára kellett szállítani. Így a március 31-i hétvégére tervezett közös koncertfellépésről le kellett mondani. A kórház pedagógusa szomorúan hívott bennünket és mesélte, hogy a nagylány depresszióba esetett, teljesen bezárult. Felvettük a kapcsolatot a kezelőorvossal és engedélyt kértünk, hogy az énekest meglepetésszerűen bevigyük Ginához. A doktornak nagyon tetszett az ötlet, kérte, hogy erre minél előbb kerüljön sor, mert a betegnek olyan kezelést kell kapnia, ami után igen rosszul lesz, emiatt a koncertet határozatlan ideig el kell halasztanunk. Gáspár Laci nagyon készséges volt, másnap az alapítvány szervezésében meglátogatta a nagylányt a kórházban, aki mit sem tudott erről és nagyon örült neki. Néhány nappal később Gina olyan jól lett, hogy pillanatnyilag törölték a kezelést, sőt haza is engedték egy rövid időre. Március 31-én ismét egy csodát éltünk meg, a színpadon olyan felszabadultan énekelt Gina Gáspár Lacival, mintha semmi baja sem lenne, a közönség többször visszatapsolta és tapssal bíztatta a folytatásra."

www.csodalampa.hu